دخالت‌های کم، تغییرات بزرگ!

تبدیل یک خونه‌ی معمولی در حومه‌ی شهر به یه ساختمون شیک و با هویت قوی. این اتفاقیه که برای این ساختمون توی شهر تینن بلژیک افتاد. هدف اصلی این بازسازی، بهینه‌سازی جهت‌گیری خونه بود، بدون اینکه نیاز باشه حجم اصلی ساختمون تخریب بشه.

پتانسیل کشف شده

در سال ۲۰۲۰، صاحب خونه، یه ساختمون دیگه توی همون خیابون خرید. چون قبلاً اون خونه رو می‌شناخت، پتانسیلش رو دید و تصمیم گرفت یه ظاهر مدرن‌تر بهش بده. از طرفی، می‌خواست یه پارکینگ کاربردی داشته باشه و مهم‌تر از همه، یه ارتباط قوی با حیاط و زمین‌های پشت خونه که دید خیلی قشنگی به دشت‌هایی داره که مناطق فلامان و والون بلژیک به هم می‌رسن.

همکاری با معمار ماهر

برای اینکه این ایده‌ها رو عملی کنن، این زوج جوان با پیتر ون ایمپ، معمار دفتر مهندسی AST 77 همکاری کردن. پیتر ون ایمپ با در نظر گرفتن خواسته‌های مشتری‌ها و پیچیدگی‌های محل، از یه نقشه سفید شروع کرد. راه‌حلش این بود که همه‌ی الحاقی‌های کوچیکی که طی سال‌ها اضافه شده بود رو حذف کنه و فقط ساختمان اصلی رو نگه داره. بعدش دو حجم جدید اضافه کرد: یه پارکینگ با تاسیسات فنی و یه فضای زندگی.

تقسیم هوشمندانه فضا

یه راهروی شیشه‌ای فضای زندگی جدید که در انتهای زمین قرار داره رو به ساختمان اصلی وصل می‌کنه. این روش چندتا مزیت داره: خونه به دو بخش روز و شب تقسیم می‌شه. وقتی بچه‌ها خوابن، والدین می‌تونن توی فضای زندگی به کاراشون ادامه بدن بدون اینکه بچه‌ها رو اذیت کنن. استفاده زیاد از شیشه هم باعث شده که یه ارتباط بصری واضح بین دو بخش وجود داشته باشه. همین راهروی شیشه‌ای هم باعث شده دو حیاط بین ساختمان اصلی و بخش جدید تشکیل بشه که نور خورشید رو هم صبح و هم عصر وارد خونه می‌کنه.

هماهنگی در طراحی و مواد (فیبر سیمانی و ترموود)

هر دو بخش جدید و قدیمی با یه متریال پوشیده شدن. پیتر ون ایمپ چوب و صفحات فیبر سیمانی رو به‌خاطر پایداری و زیباییشون انتخاب کرد. از نمای خیابون، طبقه‌ی همکف با چوب ترمووود (Thermowood) پوشیده شده. بین تخته‌های ترموود یه فاصله ۳ سانتی وجود داره که هم باعث می‌شه خطوط عمودی قشنگی ایجاد بشه و هم اینکه ترموود ها به طور یکنواخت کهنه بشن. برای طبقه اول، فیبر سیمان خاکستری انتخاب شد و برای حفظ تناسب با طبقه‌ی همکف، پنل‌ها به صورت افقی نصب شدن. سایز پنل‌ها متفاوت و به صورت تصادفی کنار هم قرار گرفتن.

پایداری و آینده‌نگری در سیستم گرمایشی

از نظر فنی، طراح یه سیستم اقتصادی ولی با گزینه‌های زیادی برای آینده انتخاب کرد. الان یه دیگ بخار که با گاز طبیعی کار می‌کنه، انرژی لازم برای گرمایش و آب گرم رو تأمین می‌کنه. چون کل ساختمون با دمای پایین کار می‌کنه، در آینده می‌شه به راحتی سیستم گرمایشی رو به پمپ حرارتی تغییر داد.

طراح: AST 77 Architecten
سال:  ۲۰۱۳
عکاس:Steven Massart
برگرفته از: www.archdaily.com
۵/۵ - (۶ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *