ترموود، که بهش چوب حرارت‌دیده هم میگن، تو این سال‌ها خیلی محبوب شده؛ مخصوصاً تو صنعت ساخت و ساز ساختمان و طراحی. ترموود همون چوبه که یه سری عملیات حرارتی خاص روش انجام میدن. تو این فرآیند، چوب رو تو دمای بالای ۱۸۰ تا ۲۴۰ درجه سانتی‌گراد حرارت میدن و میزان اکسیژن رو هم کم میکنن که چوب نسوزه. این کار باعث میشه چوب خیلی مقاوم بشه، کمتر تغییر شکل بده و دیرتر خراب شه. بدون نیاز به استفاده از مواد شیمیایی، این چوب تبدیل به یه محصول طبیعی و دوست دار محیط زیست میشه. تو این مقاله می‌خوایم بررسی کنیم چرا ترموود این‌قدر پرطرفداره و دقیقاً تو چه جاهایی کاربرد داره.

دلایل استفاده از ترموود و کاربردهای آن
دلایل استفاده از ترموود و کاربردهای آن

چرا باید از ترموود استفاده کنیم؟

۱. دوام بالا و طول عمر زیاد

یکی از اصلی‌ترین دلایلی که مردم سراغ ترموود میرن، دوام بالاشه. چون این چوب تو فرایند حرارتی حسابی آب از دست میده و کمتر آب جذب می‌کنه، خیلی سخت‌تر پوسیده میشه. به همین خاطر، توی محیط‌های بیرونی و شرایط سخت مثل بارون و رطوبت، این چوب خیلی خوب دوام میاره.

برخلاف چوب‌های عادی که بعد از یه مدت ترک برمی‌دارن یا از هم باز میشن، ترموود می‌تونه سال‌ها بدون مشکل دوام بیاره.

مثلاً توی آب و هوای متغیر که چوب‌های معمولی زود به مشکل می‌خورن، ترموود مثل یه چوب مقاوم عمل می‌کنه و خیلی دیرتر خراب میشه. به همین دلیل، این چوب انتخاب عالی‌ای برای جاهایی هست که دنبال مواد بادوام هستیم و نمی‌خوایم سریع دچار مشکل بشن.

۲. ثبات ابعادی بالا

چوب‌های معمولی وقتی تو محیط‌های مرطوب قرار می‌گیرن، خیلی زود باد می‌کنن و بزرگ یا کوچیک میشن. اما ترموود به خاطر فرآیند حرارت‌دهی که روش انجام شده، دیگه کمتر این تغییرات رو تجربه می‌کنه. یعنی دیگه نگرانی از بابت جمع شدن یا باد کردن چوب تو هوای مرطوب نداریم. این موضوع خیلی مهمه، چون باعث میشه چوب تو طول زمان همچنان شکل و ظاهر اولیه‌ش رو حفظ کنه.

برای کسایی که می‌خوان ساختمون‌ها یا پروژه‌های چوبی زیبا و یکدست بسازن، این ویژگی خیلی کارآمده. ترموود تو تمام مدت استفاده شکل و ابعادش رو نگه میداره و باعث میشه پروژه‌تون تمیز و شیک به نظر بیاد.

۳. مقاومت در برابر قارچ و حشرات

ترموود خیلی مقاومت بالایی در برابر قارچ‌ها و حشرات داره. یکی از دلایلی که چوب‌های معمولی دچار پوسیدگی یا حمله حشرات میشن، وجود مواد غذایی داخل چوبه. اما ترموود به خاطر حرارت‌دهی بالا، خیلی از این مواد غذایی رو از دست میده و دیگه برای این آفات جذاب نیست. پس اگه جایی زندگی می‌کنین که چوب تو معرض حشرات یا رطوبت زیاده، ترموود یه انتخاب مطمئن برای جلوگیری از این مشکلاته.

برخلاف چوب‌های فشار‌دیده که برای جلوگیری از آسیب‌دیدن از مواد شیمیایی استفاده می‌کنن، ترموود بدون هیچ ماده شیمیایی همچنان در برابر حشرات و پوسیدگی مقاومه. این یعنی یه راه‌حل طبیعی و بی‌ضرر برای حفاظت از چوب‌تون دارین.

۴. دوستدار محیط زیست و غیر سمی

یکی از بهترین ویژگی‌های ترموود اینه که کاملاً دوستدار محیط زیسته. تو فرآیند تولیدش هیچ ماده شیمیایی استفاده نمی‌کنن و فقط با حرارت و بخار چوب رو تقویت می‌کنن. این یعنی ترموود یه محصول طبیعی و غیر سمیه که برای محیط زیست و حتی انسان‌ها ضرری نداره. برای کسایی که دنبال مواد سازگار با محیط زیست هستن، این چوب انتخاب خیلی خوبی به حساب میاد.

همچنین، استفاده از ترموود می‌تونه به کاهش قطع درختای جنگل‌های گرمسیری کمک کنه. چون فرآیند حرارت‌دهی رو میشه روی چوب‌های ارزون‌تر و سریع‌تر رشد کنه، مثل کاج یا صنوبر، انجام داد. این یعنی نیازی نیست که برای استفاده از چوب‌های مرغوب، جنگل‌های گرمسیری رو از بین ببریم.

۵. ظاهر جذاب و طبیعی

ترموود به خاطر پروسه ی حرارتی که می‌گذرونه، یه رنگ تیره و قشنگ پیدا می‌کنه که خیلی شبیه به چوب‌های گرمسیریه. این رنگ گرم و طبیعی باعث میشه که تو طراحی های داخلی و خارجی خیلی محبوب بشه. این چوب هم به تنهایی زیباست و هم می‌تونین با یه سری پوشش‌های محافظتی، رنگ و شکلش رو برای مدت طولانی نگه دارین.

چوب‌های ترموود معمولاً یه الگوی دانه‌بندی قشنگ دارن که تو همه قسمت‌های چوب یکسانه. این یعنی وقتی چوب رو برش بدین یا سنباده بزنین، همچنان اون ظاهر زیبا و یکدستش حفظ میشه. این موضوع برای طراحان خیلی مهمه چون می‌تونن با خیال راحت ازش تو پروژه‌هاشون استفاده کنن.

۶. نیاز کم به نگهداری

یکی از دلایلی که خیلی از افراد به سمت ترموود جذب میشن، نگهداری آسونشه. چون چوب حرارت‌دیده مقاوم‌تره و کمتر دچار پوسیدگی یا حمله حشرات میشه، نیاز به تعمیر و نگهداری زیاد نداره. حتی نیاز به استفاده از مواد شیمیایی برای محافظت نداره، هرچند اگه بخواین رنگش برای مدت طولانی حفظ بشه، می‌تونین یه لایه محافظ UV روی اون بزنین.

برای کسایی که دنبال چوبی هستن که هم بادوام باشه و هم دردسر نگهداری نداشته باشه، ترموود یه انتخاب عالیه. این چوب تا مدت‌ها بدون نیاز به مراقبت زیاد، همچنان سالم و خوش‌ظاهر می‌مونه.

استفاده از ترموود در نمای داخلی سالن آرایشی
استفاده از ترموود در نمای داخلی سالن آرایشی

کاربرد ترموود چیه و کجاها از اون استفاده می‌کنن؟

ترموود یه متریال همه‌کاره‌ست که به خاطر مقاومت بالا و ظاهر قشنگش، می‌تونین تو جاهای مختلف ازش استفاده کنین. در ادامه چندتا از کاربردهای رایج ترموود رو با هم مرور می‌کنیم:

  1. نما و روکش بیرونی ساختمون

ترموود برای نمای بیرونی بادوام و روکش ساختمون‌ها یه انتخاب عالیه. چون خیلی خوب در برابر شرایط جوی مثل بارون و رطوبت مقاومت می‌کنه و شکل و ظاهرش رو حفظ می‌کنه. این چوب نه تغییر شکل میده و نه تاب برمی‌داره، پس می‌تونین خیالتون راحت باشه که نمای ساختمون‌تون برای سال‌های طولانی همون‌طور خوش‌فرم باقی می‌مونه.

علاوه بر این، رنگ طبیعی و قشنگ ترموود به نمای ساختمون یه حس گرم و طبیعی میده. اگه بخواین می‌تونین بزارین رنگش طبیعی بمونه و تو طول زمان کمی روشن‌تر بشه یا با یه پوشش محافظتی رنگش رو ثابت نگه دارین. تو پروژه‌های مسکونی یا تجاری، این چوب یه انتخاب محبوب برای نماهای بیرونی ساختمون‌هاست.

  1. کف‌پوش فضای باز (دکینگ)

برای کف پوش فضاهای باز مثل حیاط، تراس یا دور استخر، ترموود یه انتخاب ایده‌آله. این چوب به خاطر مقاومتی که در برابر رطوبت و پوسیدگی داره، تو فضای باز خیلی خوب عمل می‌کنه. از طرف دیگه، ترموود نسبت به چوب‌های معمولی کمتر سر می‌خوره، که این موضوع تو جاهایی مثل اطراف استخر یا تراس خیلی مهمه.

>> این مطلب را مطالعه کنید: تطبیق پذیری و مزایای تایل های ترمو برای کف سازی و محوطه سازی

ظاهر زیبای ترموود هم باعث میشه کف‌پوش فضای باز شما علاوه بر مقاوم بودن، خیلی هم شیک و دلنشین به نظر برسه. این چوب با کمترین نگهداری برای سال‌ها همچنان سالم و زیبا باقی می‌مونه.

  1. پنجره و درب‌ها

یکی دیگه از کاربردهای ترموود تو ساخت پنجره و درب‌هاست. چوب‌های معمولی ممکنه تو طول زمان به خاطر رطوبت باد کنن یا جمع بشن، اما ترموود به خاطر ثبات ابعادیش همچنان فرم اصلی خودش رو حفظ می‌کنه. این یعنی پنجره‌ها و درب‌هایی که از ترموود ساخته میشن، تو مدت زمان طولانی‌تری بدون مشکل کار می‌کنن و ظاهر زیباشون رو حفظ می‌کنن.

از طرف دیگه، ترموود عایق حرارتی خوبی هم هست، که این باعث میشه خونه تو زمستون گرم‌تر و تو تابستون خنک‌تر بمونه. این ویژگی باعث کاهش مصرف انرژی و در نتیجه کاهش هزینه‌های گرمایشی و سرمایشی میشه.

  1. پانل‌های داخلی و کف‌پوش‌ها

ترموود فقط برای فضای بیرون نیست؛ تو داخل خونه هم میشه ازش استفاده کرد. به خاطر ظاهر گرم و زیبایی که داره، برای پوشش دیوارها یا حتی کف‌پوش‌های داخلی یه انتخاب عالیه. تو فضاهایی مثل نشیمن یا اتاق خواب، ترموود یه حس طبیعی و راحتی به فضا میده.

کف‌پوش‌های ترموود به خاطر مقاومت بالایی که دارن، تو فضاهایی با ترافیک بالا مثل راهروها یا اتاق نشیمن خیلی مناسبن. برخلاف چوب‌های معمولی که ممکنه زود خراش بردارن، ترموود مقاوم‌تره و دیرتر خراب میشه. همچنین به خاطر کم جذب کردن رطوبت، تو فضاهای مرطوب مثل حمام یا آشپزخونه هم خیلی خوب جواب میده.

  1. ساخت سونا

یکی از اولین و قدیمی‌ترین کاربردهای ترموود تو ساخت سوناست. تو کشورهایی مثل فنلاند که سونا خیلی محبوبه، از ترموود به خاطر مقاومتش در برابر دما و رطوبت بالا استفاده می‌کنن. این چوب نه ترک برمی‌داره و نه توی دمای بالا از بین میره، که این باعث میشه یه انتخاب بی‌نظیر برای ساخت سونا باشه.

ترموود علاوه بر مقاومت، یه ظاهر زیبا و دلنشین هم داره که فضای سونا رو گرم و راحت می‌کنه. همچنین چون تو فرآیند تولیدش از مواد شیمیایی استفاده نشده، برای فضاهای بسته‌ای مثل سونا هم خیلی ایمنه.

  1. ساخت سازه‌ها و مبلمان باغ

تو فضاهای بیرونی مثل باغ‌ها و حیاط‌ها، ترموود برای ساخت سازه‌هایی مثل پرگولا، آلاچیق یا حتی حصارها خیلی مناسبه. به خاطر مقاومتش در برابر شرایط جوی و حشرات، این چوب برای فضاهای باز خیلی خوب کار می‌کنه و سازه‌ها رو برای مدت طولانی سالم نگه میداره.

علاوه بر این، ترموود برای ساخت مبلمان باغ هم خیلی محبوبه. میز، صندلی یا نیمکت‌هایی که از این چوب ساخته میشن، علاوه بر زیبایی، مقاومت بالایی در برابر آب و هوا دارن و نیاز به نگهداری خاصی هم ندارن.

  1. ساخت قایق

ترموود به خاطر مقاومتش در برابر رطوبت، حتی تو صنعت قایق سازی هم کاربرد داره. تو گذشته برای ساخت قایق ها از چوب‌های سخت و گران مثل چوب ساج استفاده می‌کردن، ولی حالا ترموود به عنوان یه جایگزین پایدارتر و ارزون‌تر به کار میره. این چوب به خاطر ثبات و مقاومت بالاش، هم توی ساخت عرشه و هم تو بخش‌های داخلی قایق به کار میره.

استفاده از ترموود بعنوان طبقه در فضای داخلی
استفاده از ترموود بعنوان طبقه در فضای داخلی

نتیجه‌گیری

ترموود یا همون چوب اصلاح شده حرارتی، یه متریال طبیعی، مقاوم و دوستدار محیط زیسته که نسبت به چوب‌های معمولی خیلی مزیت داره. مقاومتش در برابر رطوبت، حشرات و قارچ‌ها، همراه با ثبات ابعادی و زیبایی طبیعی، اون رو به یه انتخاب عالی برای کاربردهای مختلف از فضای باز تا داخل خونه تبدیل کرده. از نما و کف‌پوش گرفته تا مبلمان باغ و حتی ساخت سونا، ترموود یه راه‌حل مطمئن و با دوام برای پروژه‌های مختلفه.

۵/۵ - (۶ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *